Duyurular
KANDİL VE YENİ YIL

KANDİL VE YENİ YIL

Cemal Yıldız

KANDİL

Bugün  11 Rebiulevvel 1436 (02.ocak 2015) Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa sav Efendimizin doğum yıl dönümü.

 

Şöyle buyuruyor Rabbimiz.;

Ve Habibim Ahmed seni Alemlere ancak Rahmet olarak gönderdik. (enbiye suresi ayet 107)

Tüm İslam âlemine mübarek olsun.

Peygamberimizin gittiği yoldan gitmeye her zamankinden daha ihtiyaçlı olduğumuz şu dönemde,  birbirimize daha sıkı, kardeşlik bağları ile bağlanmamız gerektiği inancı her geçen gün artıyor.

Öyle ki;

Kimsenin ırkına, dinine, mezhebine, meşrebine etnik kökenine bir Muhammedi bir bakış içerisinde olmalıyız. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmeli ona insani yaklaşmalı tebliğ etmeli ve gerisini Allah’a bırakmalıdır.

Çünkü kalpler benim elimdedir buyuruyor yüce Rabbim. (“Allah’ın izni olmaksızın, hiç kimse için iman etme (imkanı) yoktur…” (Yunus Suresi, 100) hükmü gereği iman etmek ancak Allah’ın dilemesiyledir; dilediği anda da geri alabilir. Kalbi Allah’ın ayetlerine karşı yatışan ve yumuşayan insan, Allah’a teslim olur, samimi imanı kazanır. 

O, zaman bizler hep iyiliğin peşinde koşmamız, boş işleri bırakmamız lazım.

Dünya meşakkati insanı bırakmaz. Dünya hep çekicidir. Dünyanın çekiciliği insanları Allah korusun cehenneme sürükler.

İyilik peşinde koşmalı Allah’ı hoşnut edecek işler yapmalı ki; Cennetin yolu bize açılsın. Zengin olmayabiliriz, paramız, malımız, mülkümüz, yatımız, katımız olmayabilir.

Ama Yüce Rabbimin bize vermiş olduğu bir dil var değimli?

 İşte bunu kullanarak hayır işleyebiliriz. Selam; evet Selam vermek para ile değil, hal hatır sormak para ile değil. Yatımız, katımız olmasa da Mahallemizde düşkün birisine yardım etme imkânımız vardır. Bizde yoksa olanı bulup onun yardımcı olmasına vesile olabiliriz.

Yılbaşı kutlayanlara söylüyorum;

Ey şu kadar masraf edip, yeni yılını kutlayan kardeşim. Yapma Allaha isyandan sakın. Bunun yerine oturduğun semtte ihtiyaçlı bir kardeşinin isteklerini gider.

Ey bir çam ağacına bilmem ne kadar para ödeyen kardeşim. Çamı kesmen ayrı bir günah o kestiğin çamı ne için, kim için kestiğin ayrı bir günah gel bundan vazgeç. Ona verecek olduğun parayı bir ihtiyaçlı öğrenciye burs ver. Okumasına yardımcı ol.

Yeni bir yıl çılgınlıklarla kutlanmaz. Yeni bir yıla girildiğinden dolayı, Allah’a Hamd edilir. Bir evvelki yılın muhasebesi yapılır. Acaba kar damıyız yoksa zarar damıyız bunun muhasebesi yapılır.

Ey bu yılbaşının oluşumuna kendini bırakan genç kardeşim. Lütfen bu tür oluşumların içerinde bulunmaktan sakın. Ne olur yılda bir kezdir diye içki içme. Zira İçki haramdır. İçki kötülüklerin anasıdır.

Bir başladın mı, geriye dönüşün olmaz. Gelin hep beraber Rabbimize yönelelim. Bu yılın memleketimiz insanı açısından, sağlık, sıhhat afiyet içerisinde, bolluk, bereket içerisinde, kavgasız, gürültüsüz, bir şekilde geçmesini temenni edelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm islam aleminin Mübarek Kandilini kutluyor, sağlık ve afiyetler diliyorum.

Cemal Yıldız

 

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates