Duyurular

KADİRİ VİRDİ

Çok Değerli Kardeşlerim,

Hepinizin de bildiği gibi, her yolun bir Üstadı ve her okulunda bir müfredadı vardır.

Bundan hereketle bizim Kadri (Abdulkadir Geylani Hz.) Tarikatının Tabii ki piri Şeyh Abdulkadir Geylani Hz.leridir.

Tarikat Şeyhlerinin isimlerinin sonundaki Geylani-Trabzon-i, Malatya-vi gibi ekler alması, o, şeyhin doğmuş olduğu yerin ismi ile anılmasındandır. Yani Abdulkadir Geylani Hz. Pir Geylani köyünden olduğu anlaşılsın diye, Hacı Enver Baba Trabzon-i dediğimizde Hacı Enver babanın Trabzonlu olduğu anlaşılmalıdır. Hacı Mustafa Hayri baba Malatyavi dendiğinde de Hayri baba Hz.lerinin Malatyalı olduğu anlaşılmalıdır.

Her Tarik’in bir müfredadı yani dersi eski tabirle VİRD’i vardır .

Bizim yolumuzun Virdi (Dersi) aşağıdaki gibidir.

Elhamdulillah, Yolumuzun büyükleri bize kadar bu vird leri ulaştırdılar.

İsterseniz dersimizdeki ana başlıkların anlamlarını ve bize faydalarını anlatmaya çalışalım.

Değerli kardeşlerim,

Dersimize, Tövbe-i istiğfarla başlıyoruz. Diyoruz ki ESTAĞFİRULLAH-ELHAMDULİLLAH Yarabbi Küçük yaşımdan bu ana kadar işlemiş olduğun bütün günahlarımıa ESTAĞFİRULLAH vermiş olduğun bütün NİMETLERE elhamdulillah. 

Kardeşler yüce Peygamberimizin gelmiş geçmiş bütün günahları af olduğu halde günde yetmiş kere dövebe-i istiğfar ettiğini biliyoruz.

Yine dersimizde Peygamber efendimize Selatü selam getiriyoruz. ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED Bu da çok önemlidir.

Peygamberimiz bana getirilen her selama bizzat ben karşılık veririm buyuruyor.

Yine, LA İLAHE İLLELAH diyoruz (Kelime-i Tevhid) Yok İlah Ancak Allah cc.hu var diyoruz. La ilahe İllah lafzının İsmi Azam Duası da olduğu Alimler tarafından bildirilmektedir.

Yine YA ALLAH-YA ALLAH-YA ALLAH- ALLH, ALLAH, ALLAH Diye devam eden Yüce Rabbimin bütün isimlerinin cem olduğu esmadır ALLAH esması. Dolayısı ile İnsan Allah demekle beraber bütün isimlerini zikretmiş olur.

Yine, İllası Şerif okuyoruz. Üç İhlas Bir Fatihanın bir hatim sevabı olduğu bilinmektedir. Bir kişi üç ihlas bir fatiha okursa bir hatim sevabı alacağından emin olsun.

İşte değerli kardeşlerim Dersimizin bu kadar büyük sevabı vardır. Bu dersi Hacı babamızdan almayan varsa ders kağıdında ki gibi okuyabilir. Hacı Babamızdan almak isteyen varsa bize ulaşırsa biz bu konuda kendisine yardımcı oluruz inişaallah. 

Virde DUALAR bölümünden erişebilirsiniz. Allah Mübarek eylesin.

4 yorum

  1. Selamun Aleyküm Hayri Baba malatyada doğmuş yaşamış eyvallah peki Tam Baba (Hatem Baba) ile Hayri Baba nin münasebeti nedir? Tam Baba yi araştıriyorum karşıma hep Hayri Baba hazretleri çıkıyor.Lütfen bu konuda beni aydınlatin.Malatya Battalgazi ilçesinde Tam Babanin mezarı bulunmaktadır.Kendisinden güzel bir cez b aldım. Arastirmaya koyuldum

    • S. Aleyküm Kadir kardeşim.
      Zannederim Telefonla da görüşmüştük. 30 yıldır Tasavvufun içindeyim Kadriyi m. Hayri Babanın kolundan gelen halifesi Hacı Enver Babaya bağlıyız. Tam baba diye bir şey duymadık. Ama Koca Vaiz Babayı duyduk. Zaten İnternet de baktığınızda Tam baba koca vaiz babanın türbedarı imiş. Bu tür şeylere fazla takılmamak lazım. Allah’ın Güzel Kulları her dönem her zaman vardır. Bizler hali hazırda hayatta olan Allah Dostları ile irtibata geçersek çok daha iyi olur.Hayattan Göçen Allah dostlarına Allah Rahmet eylesin. Önemli olan onların mücadele verdikleri gibi bizlerinde mücadele vermesidir. Her zaman bekleriz. Trabzon’a. Allah’a emanet olun.

  2. S.a vird kagidini gonderebilirmisiniz teşekkür ederim

    • Sitemizde.
      Virt lerin hepsi bulunmaktadır.
      Dualar başlığını tıklayın. Onun içinde mevcut.
      Ayrıca.
      İncelik ve Nezafet Yolu Tasavvuf adlı kitabımızın onlayn olarak sayfaya koyduk.onda da mevcut. Olmadı bu kitabı kitabi
      kitaptakipcileri.com dan temin edebilirsiniz. Allah’a emanet olunuz

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates