Duyurular

MUSİBETE KARŞI SABRIN ECRİ-1

MUSİBETE KARŞI SABRIN ECRİ-1

Değerli Kardeşlerim,

Hepinizi Allahın Selamı ile selamlıyorum.

Esselamun aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatüh. Rabbimizin Rahmeti, Bereketi, Mağfireti tüm inananların üzerine olsun.

Musibet; Mümine isabet eden bela, gam keder, elem şiddet gibi hoşlanmayacağı şeylere denir.

Değerli Kardeşlerim,

Allah ve Resulünü seven kimse, belaya hazırlıklı olmalıdır.

Allah ve Resulünü seven hiçbir kul yoktur ki fakirlik ona sel akıntısı gibi gelmesin. Allah ve Resulünü seven kimse belaya karşı zırh giyinsin. Bu zırh sabırdır. (Hz.İbni Abbas R.a)

Bela ve musibetin mümin kulların günahlarını sileceğini Allah cc. hu buyuruyor.

Şöyle buyuruyor Rabbimiz.

Ben; Kullarımdan mümin bir kuluma bela müptela ettiğimde, o kulum bana hamd eder, şükreder ve iptila ettiğim şeye sabrederse muhakkak ki o yatağından anasından doğduğu günkü gibi günahlarından temizlenmiş olarak kalkar. Ben kulumu bağladım ve onu müptela ettim. Öyle ise siz ona hastalıktan önce ne ecir yazıyordu iseniz yine onu kendisine yazın. Diye buyuruyor. (Hz.Şebban İbni Evs r.a)

Mümin erkek ve kadınların nefsine, çocuğuna, malına Allah cc. hu mülaki (buluşan, görüşen) oluncaya kadar, bela gelmeye devam eder. Nihayet bir günahı kalmayıncaya kadar. (HZ.Ebu Hureyre r.a)

Musibete sabreden, mümin kula kıyamet günü hesap sorulmayacağı, Allah Tebareke ve Teala buyuruyor. Kullarımdan birine bedeninde veya evladından veya malında bir musibet tevcih ettiğimde o da onu sabrı cemille karşıladığında kıyamet günü haya ederim onun için ne defter açarım. Ne de mizan dikerim. Buyuruyor. (Hz.Enes r.a)

Musibete İnna Lillah  demenin ecri;  sizden her birinize her şeyde İnna Lillah ve İnna ileyhi raciun dese hatta nalının tasması kopsa da zira o da bir musibettir. (Hz.Ebu Hureyre r.a)

Bir Müslüman’a bir musibet isabet eder de o mahzun olur, ve inna lillahi ve inna ileyhi raciun derse, Allah cc. hu Meleklere şöyle buyurur.

Ben; onun yüreğini sızlattım. O sabırla karşıladı ve sevap umdu onun sevabını cennet kılın der. O kimse musibeti hatırlayıp o sözü, her defasında tekrar ederse, Allah cc.hu da ona ecrini yeniler. (Hz.Zuhre r.a)

Her kime gam, keder, hastalık ve şiddet isabet eder de “ALLAHUMME RABBİ LA ŞERİKELEH” derse bu musibetten kurtulur. (Hz.Esma Binti r.a)

Hak Teâlâ’nın bir kulu hasta olsa, o kimseye iki melek gönderip der ki;

Gidin o hasta kulumun yanına oturun. Kendisinin ziyaret etmeye gelenlere benden şikayet etmekte mi yoksa haline şükür mü etmektedir. Melekler gelirler. Hastanın başucunda otururlar, ne zaman ki halk kendisini ziyarete gelir, hal hatır sorarlar,

Allah sağlık versin nasılsın diye sorarlar.

O da Alemleri yaradan Allaha hamd olsun vücudumuz sağdır Mevladan gelene  şükürler olsun sağlık üzere yatıp kalkarken hoş idi.

Bu halimize de şükür. Dediğinde Melekler bu Hamd ve Şükürleri Allahu Tealaya işletip derler ki

Ya Rabbi o kulun sana Hamd ve Şükür etmektedir. Gönlü hoş hastalıktan şikâyeti yok.

Allah cc. Hu derki ya meleklerim, siz şahit olun o kulum nu hastalıktan ölürse onu cennetime koyacağım. Eğer şifa bulursa eskisinden daha ziyade şifa vereceğim. Şimdiye kadar olan günahlarını af edeceğim. Bu hastalık o kulumun, şimdiye kadar olan günahlarına kefarettir.

En güzelini Allah cc. hu bilir.

Selam ve dua ile Allaha emanet olun    

 

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates